Predsjednica općine Tivat u Crnoj Gori Snežana Matijević zajedno sa suradnicima, ugostila je danas izaslanstvo Grada Zadra, predvođeno gradonačelnikom Brankom Dukićem, koje boravi u posjetu Tivtu od 7. do 9. lipnja. Susretu čelnika ova dva primorska grada prisustvovali su Nj.E. Ambasador Republike Hrvatske u Crnoj Gori Veselko Grubišić i počasni konzul Marijan Klasić. Teme o kojima se govorilo na sastanku prvenstveno su bile iz područja turizma, obrazovanja i ekonomije.

"Drago mi je što Tivat, sada vrlo često, brzo uspostavlja suradnju s gradovima iz regiona, a posebno bih istakla zadovoljstvo što je to grad Zadar, koji je kao i Tivat, primorski i prije svega ka turizmu orijentiran grad. Mnogo je polja na kojima ćemo, sigurna sam, surađivati, a nadam se u dogledno vrijeme uspostaviti i pobratimske odnose, kazala je, između ostalog, predsjednica općine.

Zajednički stav je kako je mogućih vidova suradnje mnogo, pa će se čelnici Tivta i Zadra založiti kako bi se ušlo u realizaciju potencijalnih zajedničkih projekata. Razmjena iskustva u određenim oblastima doprinijela bi većoj efikasnosti rada obje lokalne uprave.

"Ono što me raduje, kada je u pitanju Tivat, jeste da, kao i Grad Zadar, ima veoma bogatu kulturnu baštinu koju vidim da gajite na zavidnom nivou. Tradiciju je potrebno očuvati i prenositi je na naredne generacije i to je ono što jedan grad čini autentičnim" - istaknuo je gradonačelnik Grada Zadra Branko Dukić.

Za delegaciju Zadra upriličen je obilazak velikih razvojnih projekata na teritoriji Općine Tivat. Gosti će imati priliku upoznati se s ljepotama i bogatom poviješću i kulturom Bokokotorskog zaljeva, ali i prisustvovati većim manifestacijama koje se organiziraju u Tivtu. Delegaciju iz Zadra čine, izuzev gradonačelnika Dukića, Ante Babić zamjenik gradonačelnika, Boris Artić zamjenik pročelnika Ureda gradonačelnika i Vanda Babić, profesorica na Sveučilištu u Zadru. Također je planiran i susret Zadrana s predstavnicima hrvatske nacionalne manjine u Boki i Crnoj Gori.