Udruga Igrajmo se ovog vikenda obilježava 15 godina uspješnog rada s djecom i mladima. Peti Nobi fest održava se kroz dva dana. U petak će se održati kazališna revija s tri predstave - u 18 sati Naopake bajke, u 19 Mali Princ te u 20 Oblaci. U subotu će se u 20 sati dodijeliti glumačke nagrade Nobi.


NAOPAKE BAJKE
(predstava inspirirana istoimenim tekstom Ivanke Borovac)
Predstava za djecu, redateljica: Matija Šango Šimurina
Glumci: IGRAJMO SE (uzrast od 1. razreda do 5. razreda osnovne škole)
O PREDSTAVI: S tekstom NAOPAKE BAJKE djeca se upoznaju u 2. razredu osnovne škole. Igra likova postavljena u obliku kratkih i duhovitih dijaloga u koje nas uvode likovi izvan bajki (stvarni), kombinacijom teksta i pokreta stvara jednu drugačiju bajku, pomalo naopaku i netipičnu. Bajke kao vječna inspiracija i motivacija dječjoj mašti kroz originalni tekst, a potom i kroz predstavu djeci su predstavljene kao osnovni materijal za oblikovanje već poznatih likova i pretvaranje u vlastitu priču, naravno kroz igru. Naopake bajke primjer su kako kroz igru i kombinaciju bliskog i djeci prepoznatljivog teksta i situacija nastaje predstava.


MALI PRINC
Predstava za djecu i mlade, redateljica: Lucija Dovranić
GLUMCI: IGRAJMO SE (uzrast: 6. i 7. razred osnovne škole)

O PREDSTAVI: Mali princ, omiljeni je književni lik brojnih generacija kojega će oživjeti na kazališnim daskama trinaest mladih glumaca igrajući svima poznate likove tj. Pilota, Malog princa, Lisice, Zmije, Ruže i druge. Mali princ, biće svjetlosti, simbol je djeteta u svima nama, simbol čistoće srca i znatiželjnog uma. Pilot u susretu s Malim princom pronalazi zaboravljeno dijete u sebi, ono dijete željno slikanja, pitanja i svijeta. Brojni likovi s kojima se susreće Mali princ kroz odrastanje predstavlja nam svu realnost svijeta, svijeta punog nesretnih ljudi koji ne vide sreću ni kad je ispred njih. Vječna potraga za ljubavlju, smislom života i prijateljstvom dodiruje naša srca i tjera nas da se svi zapitamo što je u životu zaista važno. Kako da svoj život živimo, a ne samo preživimo?


OBLACI
Predstava za mlade i odrasle, redateljica: Lucija Dovranić
GLUMCI: IGRAJMO SE (uzrast, 8. razreda osnovne škole i srednjoškolci)

O PREDSTAVI:
Predstava Oblaci temeljena je na klasičnoj komediji grčkog komediografa Aristofana. Glavna okosnica komedije je učenje I postavlja se pitanje što je to zapravo učenje i vodi li nas nužno do znanja, odnosno spoznaje. Stalna borba „starih i mladih", takozvani međugeneracijski jaz vodi nas do pogrešnog i ispravnog umovanja. Na koji način pristupiti životu kao mlada osoba, kojim putem krenuti i može li zaista sve biti crno i bijelo. Predstava spaja dramski tekst i ples, istražuje povezanost riječi i pokreta. Suvremenom dramatizacijom približena je današnjem čovjeku, koji je u stalnoj potrazi za spoznajom vlastite biti i na koncu, sreće.