U utorak, 12. lipnja 2018. s početkom u 19 sati, u HNK Zadar prikazat će se predstava Dragon teatra: Alisa iza ogledala.

Nakon prošlogodišnje uspješne premijere repertoarne predstave Dragon teatra za djecu "U Zemlji Čudesa" koja je odigrana dvadesetak puta i u kojoj je u Dragonu uz Mirtu Juran i Sandu Pinter debitirala u ulozi Alise Lara Nekić, studentica Akademije dramskih umjetnosti u Zagrebu, započela je Godina Alise u Zadru i Zadarskoj županiji. Dramatizaciju istoimenog romana Lewisa Carolla potpisuje profesionalna kazališna redateljica, dugogodišnja producentica i voditeljica Dragon teatra, profesorica hrvatskog jezika i književnosti i na koncu dramska pedagoginja Maja Šimić. U predstavi igraju polaznici kazališne škole Dragon teatra u Zadru.

Što je Alisa, hrabra i pustolovna djevojčica otkrila i upoznala s druge strane ogledala, i što je prethodilo toj sjajnoj priči prikazat će vam najmlađi polaznici kazališnih škola za djecu Dragon teatra u Zadru.

Sat ranije, u 18 sati, u HNK Zadar nastupaju gosti programa polaznici kazališne škole Dragon teatra u Salima s predstavom "Alisa u Zemlji Čudesa".