NOVO Stigla nam je potvrda iz Ravnateljstva OB Zadar.

- Možemo potvrditi da je na Odjel za infektologiju Opće bolnice Zadar primljen pacijent sa simptomima infektivne bolesti. Gospodin je trenutno u obradi, a među ostalim uzeti su i materijali za dokazivanje moguće infekcije virusom ospica. U svrhu predostrožnosti poduzete su sve mjere izolacije koje se inače primjenjuju u takvim slučajevima, odgovor je zamjenika ravnatelja dr. Edija Karuca.

RANIJE Zbog sumnje u ospice u Općoj bolnici Zadar hospitaliziran je 19-godišnjak iz Srbije, doznajemo iz neslužbenih, ali pouzdanih izvora.

Na Odjelu za infektologiju nisu demantirali slučaj, ali su nas za potvrdu uputili u Ravnateljstvo zadarske bolnice. Ravnatelj dr. Željko Čulina nema službeni mobitel i nalazi se na sastanku, doznajemo od tajnice u Uredu ravnatelja, dok je njegov zamjenik dr. Edi Karuc tražio da mu se upit o ovoj, za javnost alarmantnoj pojavi, pošalje e-mailom. 

Ospice ili morbili su vrlo zarazna virusna bolest koja se očituje vrućicom, hunjavicom, promuklošću, kašljem i osipom koji se pojavljuje nekoliko dana nakon početka bolesti i širi od glave prema trupu i udovima. U najtežim i rijetkim slučajevima one mogu biti smrtonosne. Prema dostupnim informacijama, u Hrvatskoj su u posljednjih tjedan dana zabilježena četiri slučaja ospica.