Više od mjesec dana nakon održavanja svečane sjednice Županijske skupštine i obilaska ministra zdravstva Milana Kujundžića, Poliklinika još nije otvorila vrata za one kojima je prvenstveno namijenjena. To nisu političari, već pacijenti i njihovi liječnici. 

- Održavanje svečane sjednice bio je uvod u postupno otvaranje useljavanja odjela u Polikliniku. Svakodnevno se unosi namještaj i oprema. Prva će otvoriti "Fizijatrija", nekidan sam razgovarao dr. Nevenom Birkićem, rekao mi je da čekaju da se splasne gužva ovih dana pa će fizički preseliti tamo. Moj zamjenik Šime Vicković i pročelnik Bernard Maruna boravili su u Poliklinici koliko u kući. Poliklinika je kapitalna zgrada, otvara niz novih prostora u samom gradu i dovodi do smanjenja troškova, poručio je župan Božidar Longin na upit novinara o konačnom otvorenju zdravstvenog centra na Relji. 

Longin je na današnjem Kolegiju župana dodao kako se još čeka i dolazak komisije Ministarstva zdravstva za pregled zgrade nakon kojeg će ona konačno dobiti i dozvolu za rad.