ZADAR- Nakon što su se izmjene DPU Punta Skala našle na javnom uvidu a na idućoj sjednici će ih usvojiti Gradsko vijeće, zatražili smo od uprave te hotelske kuće informacije o planovima za ulaganje.

„Vlasnici Punta Skale žele nastaviti investicijska ulaganja u razvoj Punta Skale kao turističkog naselja, koncept resorta s 5 zvjezdica koje će primarno ponuditi gostima nove sadržaje, ali i omogućiti razvoj SPA, sport i fitnes destinacije promovirajući zdrav i aktivan život tijekom cijele godine", navodi se u povratnoj informaciji koju smo dobili od Jasne Čurković, članice uprave Punta Skala d.o.o i Borik d.o.o.

Uz taj novi koncept Punta Skale, konkretno su započeta značajna ulaganja u otvoreni sportski centar s teniskim terenima, a nastavit će se razvojem zatvorenog sportskog dijela. Planirana su ulaganja u infrastrukturu šetnica i staza, novi ugostiteljski objekti, kapela za vjenčanja, ulaganja u tehničku infrastrukturu, te proširenje postojeće ponude u dijelu obiteljskog hotela i apartmana u dijelu turističkog naselja koje je ostalo neizgrađeno, najava je iz Uprava Punta Skale.

Vlasnici su napravili plan za četiri godine pri čemu bi se investicija provela u dvije faze. Prva faza započela je tijekom zime 2017, a intenzivnije se nastavlja krajem jeseni 2018. s investicijom od 40 milijuna EUR prema izrađenom master plan angažiranih arhitekata iz poznatog londonskog ureda.   

Ovih dana je završilo i prvo veliko ulaganje nakon obnove i uređenja turističkog naselje Borik kojeg su prije desetak godina preuzeli Austrijanci.

Od studenog 2017 do lipnja 2018. obavljeno je renoviranje i osvježenje u novom konceptu soba i svih javnih prostora jednog od najpoznatijih hotela Funimation sa 4* zvjezdice u iznosu od 7 milijuna eura u prvom valu, ističe se u informaciji Uprave Borika uz najavu kako će se još 2 milijuna EUR uložiti kroz zimu 2018. Investirat će se u preuređenje soba te popratnih sadržaja.