ZADAR- Ovog ljeta neće biti koncerta "Jazine Open Air". Tu nam je, očekivanu vijest, iz ureda direktora Turističke zajednice Grada Zadra, Ante Radosa, prenio Ante Galić, voditelj marketinga i odnosa s javnošću.

- Nije bilo odgovarajuće ponude, a promotori ne žele preuzeti rizik kakvim su se za njih pokazali ljetni koncerti. Kada bi lokalna zajednica (Grad Zadar) preuzeo dio troškova, onda bi to bio besplatan koncert, kazao je Galić.

Direktor Rados nedavno je izjavio da se još pregovara s tajanstvenim izvođačima. Svjestan je on da zadarska publika želi zvučna imena, ali to treba uskladiti s financijskim mogućnostima i interesom gostiju koji dolaze na naše područje, današnja je izjava Radosa, objavljena u Zadarskom listu.

Pet Shop Boys, najuspješniji britanski dvojac koji je ispao neuspješni zadarski koncert, označio je kraj Jazine Open Aira. Tako se posljednjih pet, šest godina brendirao Zadar kao koncertna ljetna destinacija. Koncerte su organizirale zagrebačke agencije, plaćali su se iz proračuna Grada i TZ Grada po iznosima koji su bili poslovne tajne, a ulaznice su bile oko 200 kuna, najviša od 290 kuna za dvostruki koncert Deep Purple i Gibbonija, za Manu Chao 350 kuna u VIP loži, itd.

Početkom srpnja 2016. u Jazinama su nastupile electro-punk legende The Prodigy. Godinu dana ranije Manu Chao je zapalio Jazine, za razliku od Deep Purple nakon kojih je Gibonni bio zvijezda te koncertne večeri 2014. Urednik na Radio Splitu Edo Gracin još uvijek priča o koncert Carlosa Santane 2013. godine u Jazinama. Seal je na Đilu nastupio 2010. godine, prije 10 godina to je bio Lanny Kravitz. Sve je započelo 2007. godine kada je talijanska zvijezda Zucchero održala koncert na Đilu koji je za publiku bio besplatan. TZ Grada tada je objavila da je na koncertu bilo 15 tisuća ljudi, kao i na nastupu Santane. Međutim, na Đilu te večeri nije bilo velike gužve, a kapacitet tog prostora ostaje do danas upitan.

Kada će i hoće li ponovno u Jazinama biti velikih koncerata, odgovor zna turistička vlada Zadra i direktor Ante Rados, koji je brzo iz ruku ispustio vruć krumpir.