Na novi javni natječaj Grada Zadra najnižu ponudu ponovno je dostavila Vodoinstalacija. Građevinari zadarske tvrtke nedavno su završili višemjesečnu rekontrukciju raskrižja ulica Benka Benkovića, Put Nina i Put Bokanjca, a prije toga u njihovim je rukama bila i obnova križanja kod Vruljice. 

Za prvu fazu izgradnje križanja ulice Put Bokanjca i Jurja Križanića zatražili su 1,85 milijuna kuna što je nešto niže od vrijednosti radova procijenjene na 2 milijuna kuna. Ponuda Vodoinstalacije stigla je u zadnji tren, kao i ona tvrtke Tim iz Nadina u iznosu od 1,93 milijuna kuna. Treća ponuda stigla je iz Splita. Poduzeće za ceste za izvođenje radova na zadarskim cestama traži 2,25 milijuna kuna. 

Riječ je o prometnici koja će spajati Put Bokanjca s grobljem na Belafuži. Cesta je već ranije probijena, a nabava se odnosi na asfaltiranje tog „bijelog" puta. S obzirom da je riječ o prostoru izvan turističke zone, radovi će započeti odmah nakon odabira izvođača te isteka žalbenog roka. Nakon prve faze, koja mora biti završena u roku od pola godine, krenut će izgradnja samog spoja s Putem Bokanjca kao druga i posljednja faza radova. U Odjelu za graditeljstvo i prostorno uređenje tu javnu nabavu kao i radove imaju u planu za kraj godine.