Ispred Poljoprivredne, prehrambene i veterinarske škole Stanka Ožanića (u novom kampusu) u petak  će se održat 1. školska amaterska revija pasa, u trajanju od 17 -19. 30 sati.

Prijavljeno je 45 pasa mješanaca koji će se natjecati u kategoriji "Njuška godine 2018.". Žiri, u sastavu učenika Poljoprivredne, prehrambene i veterinarske škole Stanka Ožanića, smjer veterinarski tehničar, zajedno sa svojim profesorima, ocjenjivat će pse po općim kriterijima, neovisno o dobi ili veličini. Uz to, u suradnji s azilima Privlaka i Zadar, psi iz azila bit će nagrađeni u posebnoj kategoriji "Miss i Mister azila".

Tokom ocjenjivanja pasa, vlasnici natjecatelja i ostali posjetitelji moći će uživati u prigodnom zabavnom programu, osmišljenom od učenika naše škole, kao i sudjelovati na predavanjima stručnih predavača, u svrhu edukacije o pravima, brizi i zaštiti životinja, a koja će se održati u prostorijama Škole.

Isto tako, prehrambeni smjer će pripremiti poslastice u kojima će moći uživati posjetitelji, ali i njihovi četveronožni prijatelji. Učenička zadruga "Vridne ruke" prodavat će svoje proizvode na Reviji, a prikupljena sredstva bit će donirana spomenutim azilima.

Naglašavamo kako je svrha Revije podići svijest zajednice o brizi, pravima i zaštiti kućnih ljubimaca, a osobito napuštenih životinja, tako da će sva događanja na Reviji biti humanitarnoga karaktera.