ZADAR- Redovna i interventna policija iz PU Ličko senjske a potom iz PU zadarske sinoć je spriječila krijumčarenje 29 osoba - četiri obitelji iz Afganistana i Iraka preko granice s BiH, rečeno je na konferenciji za novinare na kojoj su o tom nesvakidašnjem događaju govorili načelnik Antun Dražina i glasnogovornik Elis Žodan.

Veća skupina ljudi bila je ugurana u kombi furgon, austrijskih nacionalnih oznaka, tako da policija u pokušaju da ga zaustavi a kada je vozilo krenulo na njih, nisu znali da su unutra putnici. Nažalost, među njima je bilo 15 maloljetnika, a meci iz policijskog oružja ranili su dvoje djece u dobi od 12 godina. Jedno iz Afganistana, drugo iz Iraka. Oni su odmah prebačeni u zadarsku bolnicu i nisu u životnoj opasnosti. Uslijed pokušaja bijega u natrpanom kombiju lakše ozlijede dobilo je još sedam osoba. Ilegalci u kombiju smješteni su u policijskoj postaji Donji Srb. Svi su oni zatražili azil, rekao nam je glasnogovornik Žodan dok se za vozačem koji je sinoć pobjegao u šumu traga helikopterom i uz pomoć policijskog psa.

Očevid i dalje traje po nalogu Županijskog državnog odvjetništva u Karlovcu. Provodi ga policija dviju Policijskih uprava te stručnjaci Centra za balistička vještačenje. Uz krim istraživanje provest će se i analiza policijskog postupanje obzirom da je policija u ovom slučaju upotrijebila oružje koje je pogodilo krivu metu. Doznajemo da djeca imaju ozlijede od metka koje ih životno nisu ugrozile i nalaze se u zadarskoj bolnici. Dječak je je dobio prostrijelne rane lica pri čemu mu je metak  oštetio vilicu a zbog čega je noćas hitno operiran.  Nalazi se u JIL-u, izjavio je ravnatelj bolnice Željko Čulina.  Djevojčica je prostrijeljena također po licu, te ima  ogrebotine trbuha i ruke. Posljedice  metka iz policijskog oružja kod 12- godišnjakinje su lakše  tako da nije bilo potrebe za operacijom.