U skladu s ranijim najavama iz gradske uprave, jučer je izašao javni natječaj Grada Zadra za rekonstrukciju dijela Ulice Nikole Tesle u Zadru. 

Obnova vrijedna 4,95 milijuna kuna predstavljena je kao jedan od prioriteta u obnovi gradskih ulica. Prema projektu kojeg je radio najveći zadarski projektni biro D&Z, kroz tri faze obnovit će se 550 metara ceste od rotora na raskrižju ulica Benka Benkovića i Franje Tuđmana do Ćirilmetodoske ulice. D&Z su projektanti i novih stambenih zgrada koje je gradila zagrebačka tvrtka Sigma.

Gradonačelnik Branko Dukić je na Radio Zadru najavio kako će na toj ulici koja vodi na Plovaniju za mjesc, dva početi radovi.- Moramo je spojiti na trafo stanicu. Znamo da moramo riješiti taj dio iz gradskog proračuna. Nismo mogli čekati EU fondove, kazao je Dukić.

Predviđeno trajanje radova je 150 kalendarskih dana, odnosno pola godine, a ljeto za izvođača radova neće biti prepreka. Zainteresirani izvođači dužni su dostaviti jamstvo za ozbiljnost ponude u iznosu od 140 tisuća kuna. Rok za dostavu prijava je 20. lipnja do 11 sati, a kriterij odabira je ekonomski najpovoljnija ponuda.