Virski oporbeni vijećnik Josip Bašić izvijestio nas je o incidentu koji se dogodio u subotu na sjednici Općinskog vijeća u Viru.

- S ostalim kolegama iz oporbe svjedočio sam nedemokratskom i nasilnom ponašanju predsjednika vijeća Rajka Radovića, koji je na nagovor načelnika Kristijana Kapovića prekinuo kolegicu Jadranku Okrešu u njenom izlaganju i oduzeo joj riječ protivno poslovniku, te pozvao djelatnike Vir zaštite da je izbace iz vijećnice. Stali smo u njenu obranu i pozvali policiju da je zaštite od terora koji provode. Zatim je Radović odgodio sjednicu dok se za to ne steknu uvjeti. Smišljenom manipulacijom načelnika, u 20:05 su poslali SMS nama oporbenim vijećnicima da se sjednica nastavlja u 20:15 kako bi nas onemogućili da istoj budemo nazočni. Na sjednicu smo došli i upozorili predsjednika vijeća da se radi o nezakonitom postupanju i da u takvoj lakrdiji nećemo sudjelovati te smo napustili vijećnicu. Policijski službenici su o tome sastavili zapisnik, kaže Bašić.

Vladajući, kaže on, ne žele da se oporba raspituje kako se troši proračunski novac i u čije džepove odlazi.

- Sramotno je da na jednu stariju gospođu šalju desetak zaštitara samo zato jer traži odgovore na ta pitanja i radi svoj posao, kaže Bašić.