U Nadbiskupskom sjemeništu Zmajević danas je predstavljena buduća Katolička osnovna škola Ivo Mašina koja sljedeće školske godine počinje s radom. Predstavljanju je nazočila sestra poznatog intelektualca i suvremenog velikana, kako ga je nazvao nadbiskup Želimir Puljić, čije ime nosi novoosnovana škola. 

- Bio je pomalo zaboravljen, a sada kao da se ponovno rađa, bila je ganuta Desa Mašina dodajući kako je njezin brat uvijek i svugdje unosio radost.

Privremeni ravnatelj škole don Roland Jelić iskoristio je ovu priliku kako bi pozvao roditelje na upis. 

- Dopusnica Ministarstva znanosti i obrazovanja stigla je u nezahvalno vrijeme jer su već završili predupisi za prvašiće. Uslijed brojnih upita roditelja, želim naglasiti kako predupisi nisu išto što i upisi te da roditelji slobodno mogu upisati, odnosno prebaciti svoje dijete kod nas od 18. do 20. lipnja. Mi smo tu za sve informacije, pozvao je Jelić izražavajući zadovoljstvo interesom na predupisima koji su trajali do petka. 

Posebno ga se dojmio jedan roditelj koji je pokazao volju da svoje dijete svaki dan vozi u Katoličku osnovnu školu iako živi 30 kilometara dalje. - To nam je pokazatelj koliko roditelji misle, brinu i žele što bolje odgojiti svoje dijete i u tome nam daju svoje povjerenje, poručio je privremeni ravnatelj dodajući kako rad nove škole nije upitan te da će ona svoja vrata otvoriti i za tri učenika. Naime, iako je besplatna, ova škola vodi se kao privatna te nema minimalno ograničenje za rad.

Ove godine upisuje se jedan razred, a roditeljima će biti dostupna i mogućnost produženog boravka do 17 sati. Nastava će se održavati u prostorijama na Trgu Svete Stošije 2 sve dok se ne izgradi osnovna škola na Novom Bokanjcu, koju Zadarska nadbiskupija realizira u suradnji s Gradom Zadrom. 

- Ovim činom Zadarska nadbiskupija nastavlja svoj povijesni hod i zadatak dajući svoj doprinos općem dobru društva i naroda, naglasio je zadarski nadbiskup Puljić koji je brojkama i primjerima iz svijeta istaknuo važnost crkvenog djelovanja u obrazovnom sektoru.