Iako su pristigle tri ponude, Zadarska županija poništila je javni natječaj za izvođenje građevinsko-obrtničkih i elektrotehničkih radova na energetskoj obnovi školske zgrade u Perivoju Vladimira Nazora u kojoj su smještene četiri zadarske škole - Škola primijenjene umjetnosti i dizajna, Gimnazija Jurja Barakovića, Gimnazija Vladimira Nazora i Prirodoslovno-grafička škola.

Podsjetimo, sve su ponude premašile procijenjenu vrijednost radova od 5.7 milijuna kuna, a javili su se solinski Inero, Morović Marking iz Žmana te Techno-Elektro iz Đakova. U postupku pregleda i ocjena ponuda povjerenstvo je kod svih ponuditelja pronašlo određene nedostatke u tehničkoj dokumentaciji, odnosno troškovniku. Kako nije ostala niti jedna valjana ponuda, župan Božidar Longin donio je odluku o poništenju postupka. Novi natječaj bit će objavljen nakon isteka žalbenog roka. 

Radovi obuhvaćaju postavljanje toplinske izolacije na vanjske zidove, ravni krov, rekonstrukciju drvenog krovišta, zamjenu vanjske stolarije te unutarnje rasvjete. Velik dio sredstava Županija je osigurala uspješnom prijavom na natječaj Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja za programe iz europskih fondova.

Početak izvođenja bio je predviđen nakon završetka školske godine u lipnju, no s obzirom na rezultate natječaja, oni će još morati pričekati. Obnova zgrade u Perivoju Vladimira Nazora trajat će više od pola godine.