ZADAR - Prošla su dva mjeseca (16. svibnja) od kada je Upravno vijeće Lučke uprave Zadar donijelo odluku o izboru jedinog kandidata za koncesiju na putnički terminal, a sa Zadar International Port Operations (ZIPO) još nije potpisan ugovor.

U međuvremenu su se pojavile kuloarske informacije o tome da su Turci odustali od Gaženice.

- Na ovakva kuloarska nagađanja mogu samo odgovoriti kako su pregovori s budućim koncesionarom u tijeku, tvrdi Robert Škifić ravnatelj Lučke uprave Zadar. On od strane Upravnog vijeća LUZ ima ovlaštenje da potpiše ugovor s odobrenim kandidatom. Kada će do toga doći? Uskoro, neodređen je odgovor koji se ponavlja za javnost unatoč tome što je u natječajnoj dokumentaciji objavljen nacrt ugovor o koncesiji te izmjene nacrta ugovora.

Konkretnija najava ravnatelja Škifića bila je zahtjev LUZ-a da se izvrši tehnički pregled na završenoj i opremljenoj putničkoj zgradi za koju je građevinsku dozvolu izdalo Ministarstvo graditeljstva.

- Sukladno zaključku Ministarstva graditeljstva, koje je ujedno i nositelj postupka, tehnički pregled zgrade Terminala započeo je 22. svibnja, napisao nam je Škifić. Prema njegovim navodima, sam postupak tehničkog pregleda traje do 25. svibnja 2018. U taj postupak je uključen i pregled građevine Sky Way. Nakon provedenog tehničkog pregleda očekuje se izdavanje uporabne dozvole u roku od 30 dana, uz moguće otklanjanje manjih nedostataka, doznajemo od ravnatelja LUZ-a.