ZADAR- U gradskoj blagajni prošle je godine ostvaren višak od 6.2 milijuna kuna, a ukupan  proračunski manjak smanjen je s 84.4 na 78.2 milijuna kuna.

Grad Zadar ima veći minus nego li zadarska bolnica u kojoj je on lani spušten na 75 milijuna kuna. Pročelnik za financije Ivan Mijolović iznio je na jučerašnjem kolegiju podatke prema kojima su prihodi iznosili 392.6 milijuna kuna dok su rashodi bili 386.4 milijuna.

U strukturi ostvarenog viška prihoda prodajom stanova za 2.6 milijuna kuna, milijun kuna kojeg su ostvarili korisnici - gradske ustanove i škole, u oči upada iznos od 1.3 milijuna kuna za elementarnu nepogodu.

Kao najznačajnije prihode u 2017. godini, pročelnik Mijolović naveo je 20 milijuna kuna prikupljenih od prireza te 44 milijuna kuna od komunalnog doprinosa. Pokazatelji su to zaposlenosti iz koje treba izuzeti one koji žive u Zadru, ali su radi prireza prijavljeni po okolnim općinama, te pojačanu graditeljsku aktivnost. Ove godine na naplatu dolazi posljednja rata kredita od 3.2 milijuna kuna kojim su refinancirane obveznice Hypo banke za gradnju SC Višnjika.