ZADAR- U utorak će se održati sjednica Gradskog vijeća na kojoj će biti donesene odluke važne za život Grada. Gradske vlasti su odustale od poskupljenja parkiranja na 15 kuna. 

Nitko ne voli da se cijene dižu, kazao je gradonačelnik Branko Dukić najavljujući kako će se dogodine donijeti cjelovito rješenje o parkiranju. Predloženo rješenje o poskupljenju, kao što smo već pisali, odbacio je Gradski odbor HDZ-a jer im nije predočen pravi razlog za tako drastičnu mjeru koja je naišla na negativan odjek u javnosti (čitaj - među biračima).

- Kroz savjetovanje se pokazalo da građani nisu spremni kupovati povlaštenu kartu za parkiranje na Poluotoku, kazao je resorni pročelnik Robertino Dujela. 

Do novog prijedloga odluke dogodine, ovo ljeto ostaju stare cijene od 10 i 12 kuna, ali od 15. lipnja do 31. kolovoza, što znači da će skuplje parkiranje biti 15 dana duže. Novost je da se ukida parkiranje na novim kamenim nogostupima uz bedeme te da će biti ograničeno u prvoj zoni, koja se proteže Liburnskom obalom, na svega 3 sata. Kako će to izgledati u praksi, Dujela nije objasnio kao ni što će se s tom mjerom postići.

Pročelnik Upravnog odjel za komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša najavio je novi režim dostave na Poluotoku. Promet pješačkom zonom motornih vozila odvijat će se od 6 do 7.30, zatim pola sata stanke zbog školske djece, te se nastavlja od 8 do 9 sati. Poslijepodnevna dostava motornima se ukida, ali za električna vozila ona će biti moguća od 14 do 17 sati. Komunalni odjel je odredio 11 pretovornih mjesta na obodima pješačke zone.