Jedna od najstarijih Lovačkih udruga na zadarskom području Diana-Božica lova, koja je lani obilježila 110 godina postojanja i uspješnog rada i koja u svojim redovima u desetak lovnih jedinica okuplja oko 550 lovaca, održala je ove nedjelje redovnu godišnju izvještajnu skupštinu. Njome je uz pripomoć radnog predsjedništva dopredsjednika Vitomira Čakaruna, tajnika Ivana Posaveca te predsjednika Lovne jedinice Zemunik-Škabrnja Marijana Rapana ,predsjedao čelnik udruge Ervin Mrkić Pestić.

- Glede nabavke divljači, oranja i zasijavanja, dresure i utakmica pasa ptičara i lova na šljuke tu smo ostvarili zapažen napredak. Od dresure, utakmica pasa i lova na šljuke zaradili smo oko 60.000 kuna, a to nam je jamstvo da i nadalje nećemo podizati cijenu članarine naših lovaca. Svi smo svjedoci da nam u zadnje vrijeme stradavanje divljači na prometnicama sve više zadaju problema i glavobolja. Konkretno policijsko vozilo je prije nekoliko godina naletjelo na srnu i usmrtilo je na magistrali u blizini mjesta Crnog. Na ime tog događaja zadarski sud je našem društvu odmjerio novčanu kaznu od 15.000 kuna plus 4.000 kuna sudskih troškova. Mi smo na tu presudu izjavili žalbu jer srnu mi nemamo u našoj lovno-gospodarskoj osnovi. Da se slon kojim slučajem kretao po istoj prometnici, vjerojatno bismo isto morali platiti, požalio se Pestić.

Tajnik Ivan Posavec kazao je kako je praćenjem zaključeno da je ova lovna sezona bila jedna među uspješnijima te da je stanje matičnog fonda divljači u lovištima vrlo dobro. Divljači u lovištima sve više prijeti opasnost od divljih predatora - lisice, čaglja, kune, vrane i orla, a i i vuka koji sve učestalije upada u lovišta.

Na prijedlog Izvršnog odbora te uz odobrenje i potporu LSZŽ, Hrvatski Lovački savez i njegov predsjednik general Đuro Dečak promaknuli su pojedine zadarske lovce. Odlikovanje Drugog reda iz ruku predsjednika Ervina Mrkića Pestića i tajnika Ivana Posavca na prigodan su način primili Tomislav Jerak, Janko Burčul i Josip Pavić. Odlikovanja Trećeg reda primili su Krsto Mičić, Mladen Šimunić, Nikola Knežević, Ivan Pavić, Šime Petrić, Joso Šimunac, Branko Radman, Damir Babić, Mladenko Lisica, Arsenio Fuzul, Vedran Lukić, Ante Ročak, Zoran Buljat, Željko Pedić, Luka Viduka, Josip Burčul, Anđelo Dražina, Miroslav Marinović, Ivica Knežević, Edo Ivković, Marijo Tokić, Enerko Ivković, Ante Bakarić, Marko Šarić, Mladen Rapan i Ivica Tokić.