Na natječaj za ravnateljsko mjesto Dječjeg vrtića Sunce pristigle su tri prijave, doznajemo u Upravi DV-a. 

Iako je natječaj završen u petak, 18. svibnja, Uprava vrtića mogućnost pristizanja molbi poštom ostavlja otvorenom do četvrtka. Tada su, naime, na rasporedu razgovori s kandidatima nakon kojih Upravno vijeće u novom sazivu šalje prijedlog Gradu Zadru koji kao osnivač ustanove odluku šalje na "amenovanje" u Gradsko vijeće. 

DV Sunce počeo je djelovati kao samostalna ustanova odvajanjem od DV Radost 1. travnja 2006. godine, a u svom sastavu ima 9 područnih objekata: Ciciban, Jazine, Smiljevac, Vladimir Nazor, Ričine, Duga, Maslačak, Tratinčica, i Kožino. Predškolsku ustanovu od osnivanja vodi Ana Dunatov, a na naš upit je li jedna od zaprimljenih prijava njezina, odgovoreno nam je kako imena kandidata zasad nisu javna. Kako smo naknadno dobili informaciju da nije podnesen nikakav zahtjev za mirovinom, može se pretpostaviti kako je molba aktualne ravnateljice za novi, četverogodišnji mandat među tri prijave pristigle u Veslačku 1. 

Za ravnatelja može biti imenovana osoba koja ispunjava uvjete za odgojitelja predškolske djece ili stručnog suradnika u dječjem vrtiću, te ima najmanje pet godina radnog iskustva u djelatnosti predškolskog odgoja.