Unutarstranački izbori za novo vodstvo Županijske organizacije SDP-a započeli su prigovorom na rad Županijske izborne komisije, te predsjednice iste Radoslave Gregov, upućenom od strane Erola Gašija, gradskog vijećnika i jednog od kandidata za predsjednika SDP-a Zadarske županije. 

Prigovor, kojim upozorava na "eklatantno kršenje njegovih prava kao kandidata i pogodovanje protukandidatkinji, aktualnoj predsjednici ŽO Renati Sabljar Dračevac", upućen je članovima ŽIK-a, ali i Predsjedništvu SDP-a Hrvatske.

- Onemogućava mi se preuzimanje popisa birača što je moje pravo kao kandidata. Zaprimio sam poruku u 18:08 sati da popis mogu preuzeti od 18:30 do 19:30 sati što, naravno, nisam stigao. Ni kad sam jutros došao u prostorije SDP-a nisam ga mogao preuzeti, već mi je Gregov dala novi termin u trajanju od svega pola sata. S druge strane, moja protukandidatkinja već duže vrijeme ima taj popis i koristi ga za kontaktiranje birača. Radi se o jasnom pogodovanju jednom kandidatu, tvrdi Gaši dodajući kako je u posljednje vrijeme pod nerazjašnjenim okolnostima iz stranke izbrisano 50 članova. 

Izbori su zakazani za 9. lipnja, a osim spomenutih dvoje kandidata, u utrci za čelno mjesto je i Dušan Polovina.