Dejan Hartman odustao je od utrke za čelno mjesto Županijske organizacije SDP-a. Umjesto za predsjednika, on je jučer predao kandidaturu za potpredsjednika te podržao Erola Gašija, protukandidata aktualnoj predsjednici ŽO Renati Sabljar Dračevac. 

- S Gašijem dijelim stavove i razmišljanja kako bi naša županijska organizacija trebala izgledati. Imamo jednake smjernice programa među kojima je najvažniji rad na terenu, objasnio nam je svoje razloge Hartman. 

Njegova podrška Gašiju umjesto aktualnoj predsjednici, s kojoj je dugo blisko surađivao, još je jedan dokaz nezadovoljstva vodstvom stranke koje tinja među zadarskim SDP-ovcima.

- Sa Sabljar Dračevac politički sam se razišao ponajprije zbog načina glasanja u Županijskoj skupštini, rekao nam je Hartman. 

Na održavanje "tihe koalicije s HDZ-om" u Županijskoj skupštini već duže vrijeme upozoravaju vijećnici Akcije Mladih, a upravo je iz ovog razloga početkom ožujka iz Kluba vijećnika SDP-HNS-DSU istupio HNS, odnosno županijski vijećnik Milan Stojanov objašnjavajući kako ne podržava tajne dogovore između SDP-a i HDZ-a kojima se održava većina u Županijskoj skupštini.

Hoće li navedeno koštati Sabljar Dračevac novog mandata, pokazat će se na unutarstranačkim izborima zakazanima za 9. lipnja.