Zadarska nadbiskupija donijela je odluku o osnivanju Katoličke osnovne škole „Ivo Mašina" , sa sjedištem u Zadru, Trg sv. Stošije 2. Za privremog ravnatelja škole postavljen je don Roland Jelić, ravnatelj Nadbiskupskog sjemeništa Zmajević.

Odmah nakon osnivanja i dobivanja dokumentacije od nadležnog Ministarstva znanosti i obrazovanja, nadbiskupija je raspisala predupis djece u I. razred školske godine 2018./19.

- Obavještavamo sve roditelje čija su djeca obvezna pohađati prvi razred u šk. god. 2018./19. da obave predupis svog djeteta u prostoru škole, Trg sv. Stošije 2. Pravo predupisa u prvi razred osnovne škole u školskoj godini 2018./19. imaju djeca koja do 1. travnja 2018. navršavaju šest godina života. Predupis će se obavljati: - od 23. svibnja do 25. svibnja 2018. od 9 do 12 sati i 15 do 18 sati, stoji u obavijesti.

Roditelji na predupis trebaju donijeti OIB djeteta. O svim predradnjama koje će trebati obaviti za upis, kao i svim potrebnim informacijama bit će obaviješteni prilikom predupisa.