Hrvatska zajednica županija danas je u Zagrebu proslavila 15. godišnjicu rada i djelovanja. U godini osnutka, Zajednica je brojala 11 članova, a danas su članovi sve hrvatske županije iGrad Zagreb. 

- Drago mi je što mogu reći da je u našem Izvršnom odboru zastupljeno čak devet političkih opcija. Bez obzira na to, razgovaramo, dogovaramo se, dolazimo do zajedničkih stavova, odluke unutar Izvršnog odbora donosimo jednoglasno i vjerujem da je to ključ našeg uspjeha, rekao je župan Šibensko-kninske županije i predsjednik Hrvatske zajednice županija Goran Pauk.

Na svečanosti je bio nazočan i župan Zadarske županije Božidar Longin, njegov zamjenik Šime Vicković, predsjednik županijske skupštine Željko Lončar te pročelnica Ureda župana Marina Dujmović-Vuković. 

- Okupljanje svih županija pod "jednim krovom" itekako je važno sto potvrđuje ogromni napredak postignut u poslijednjih 15 godina, osobito u smislu poticanja razvoja jedinica lokalne i područne samouprave. Ujedinjeni već smo postali važni dionici političkog života i utječemo na donošenje zakonskih regulativa. Regionalna podjela dobro je napravljena, na bazi povjesnog i kulturoloskog identiteta i napredak se vidi iz dana u dan. Nazočnost državnog vrha na današnjoj svečanosti potvrđuje važnost postojanja hrvatskih županija, posebno u dijelu gospodarskog razvoja pojedine regije, poručio je Longin.