Općinski sud u Zadru donio je okrivljujuću presudu protiv dvojice Zadrana, 28-godišnjaka i 25-godišnjaka, za tešku krađu koja se dogodila još 2013. godine. 

Mladići su krivi što su između 6. i 8. travnja u Posedarju, na predjelu Krši, s ciljem da se domognu vrijednih metalnih predmeta, osobnim automobilom došli do parcele ograđene žičanom ogradom gdje su se nalazili radni strojevi i kamioni u vlasništvu dvojice braće. Fizičkom snagom podigli su žičanu ogradu ispod koje su se provukli u prostor iz kojeg su uzeli i kroz isti otvor izvukli 6 komada kamionskih doboša teških oko 60 kilograma, nakon čega su se udaljili te ih kasnije prodali kao sekundarnu sirovinu u Briševu.

Nakon nekoliko dana 28-godišnjak je sam ponovno provalio u isto skladište gdje je podesnim alatom na žičanoj ogradi sačinio otvor 50x70 cm uz tlo, kroz koji je ušao i u prtljažni dio automobila započeo spremati više različitih dijelova kamiona i bagera, te oko 40 litara motornog ulja u kanti, pri čemu je zatečen od vlasnika i policajca. "Pofalilo mi je novca, mislio sam da je to sigurno i da ću naći željezo", prevario se 28-godišnji lopov. 

Optuženi su se na sudu izjasnili kao djelomično krivi, tvrdeći da su ukrali samo doboše. Kamionske bubnjeve prodali su za 600,00 do 700,00 kn, a zaradu su podijelili po pola te s tim novcem par puta otišli na piće, naveli su u obrani. 

28-godišnjak je osuđen na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine koja mu je zamijenjena radom za opće dobro, dok je 25-godišnjak osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 8 mjeseci, odnosno uvjetnu osudu s rokom kušnje od tri godine.

Oštećenici su postavili imovinskopravni zahtjev u iznosu od 85.800, kuna pri čemu su vrijednost svakog kamionskog bubnja (doboša) procijenili na iznos od oko 1.500,00 kn, s čime su se složili i optuženici. Međutim optuženici su proglašeni krivim za nanošenje štete oštećenicima u iznosu od 749,00 kuna, a u preostalom dijelu do zatraženog iznosa od 85.800 kn, oštećenici su upućeni u parnicu.