Liga protiv raka Zadar ove godine se uključila u obilježavanje Europskog tjedna borbe protiv raka javnozdravstvenom akcijom "12 minuta kretanja protiv raka", koja će u Zadru nositi naziv "Od sunca do sunca".

Javnozdravstvena akcija održat će se u subotu 19. svibnja sa početkom u 11 sati. Povorka će krenuti s Pozdrava suncu, gdje će se i vratiti nakon što prođe rivom, preko Foruma do Sv. Frane i natrag. Akciju iće vodit Ante Matulović, dugogodišnji član Lige protiv raka Zadar.

Na javnozdravstvenu akciju osim članova Lige pozvani su članovi i članice DŠR Relax, Udruga Maraške, Udruga studenata sestrinstva sa Zadarskog sveučilišta, Škola trčanja Zadar i mlađi naraštaji sportaša KK Zadar.

Ovu javnozdravstvenu akciju podržava i Odjel za zdravstvene studije Zadarskog sveučilišta, s obzirom da je akcija edukativnog karaktera i usmjerena na važnost tjelesne aktivnosti ali i poštivanja Europskog kodeksa protiv raka koji upravo kroz 12 životno važnih preporuka naglašava kako smanjiti mogućnost pojave ove opake bolesti.

- Ujedno koristimo priliku pozvati sve građane da nam se priključe 12 minutnim trčanjem, brzim hodanjem, šetnjom laganim korakom i na taj način podrže nas ali i prihvate Europski kodeks protiv raka, pozivaju iz Lige.