ZADAR- Idućeg tjedna započet će ugradnja video nadzora na ulazima u pješačku zonu, kazao nam je Šime Erlić, pročelnik za EU fondove na pitanje kakve je koristi od studije koja je plaćena 200 tisuća kuna i to Talijanima.

Oni su trebali gradskoj vlasti nakon napravljena analize dati prijedlog kako riješiti dostavu na Poluotoku.
Renomirani stručnjaci iz tvrtke Memex, koje je Erlić pronašao u sklopu jednog od EU projekata, nisu baš pogodili sa svojim savjetovanjem osnivanje komunalne tvrtke za dostavu, ali se ipak ta studija koristila. - Iscrpili smo sve što je bilo korisno u toj studiji: dobili smo podatke, iskustvo i sve što nas očekuje. Prva stvar i najvažnija bila je promijeniti postojeću Odluku te pojačati kontrolu. Zajedno s Komunalnim odjelom određeno je 9 ulaza u pješačku zonu na kojima će biti postavljene kamere. Bit će određena i pretovarna mjesta na najbližim lokacijama, odnosno na parkiralištima na kojima će biti iscrtan  za to prostor, nabrojio je Erlić i dodao kako je jako važno da im u provedbi novog režima dostave, policija „da ruku".

Javno savjetovanja za odluku bilo je još u ožujku, a sjednica Gradskog vijeća na kojoj bi se usvojila, najavljena je 29. svibnja. Najvažnija promjena bit će ukidanje druge smjene opskrbe Poluotoka od 13 do 15 sati, osim u iznimnim slučajevima. To bi značilo da od 10. lipnja dostava po Poluotoku vozi s malo manje ispušnim plinova i uništavanje kamena pod teretom teških vozila