Zagrebačka tvrtka Capital ing za 729 700 kuna (bez PDV-a) izradit će glavni i izvedbeni projekt zgrade novog poslovnog inkubatora u Zadru. 

Građevinska tvrtka, u vlasništvu bivšeg predsjednika Sabora i nekadašnjeg šefa Hrvatske seljačke stranke Zlatka Tomčića, na zadarskom je području već odradila niz projekata poput dokumentacije novih dnevnih bolnica i osnovne škole na Novom Bokanjcu. 

Njihova ponuda, za 700 kuna viša od drugog ponuditelja, tvrtke E projekti iz Velike Gorice, ocijenjena je kao ekonomski najpovoljnija ponuda. Natječaj je proveo Inovativni Zadar, gradska tvrtka u čijem je vlasništvu postojeći poduzetnički inkubator na Novom Bokanjcu.

Izgradnja novog inkubatora planirana je na gradskom zemljištu površine 3680 m2 iza nekadašnjeg Mercatora. U odnosu na postojeći, predviđene novine u novom inkubatoru će biti veća fleksibilnost prostora, razina opremljenosti za potrebe pružanja i razvoja suvremenih ICT usluga te zajednički prostori, odnosno laboratoriji za razvoj, testiranje i primjenu novih tehnologija.

Procijenjena vrijednost investicije je 23.5 milijuna kuna, a planira se financirati EU sredstvima. Glavni projekt se izrađuje prema viziji zagrebačkih Brigada koje su prošle godine izradile arhitektonsko idejno rješenje za zgradu novog poslovnog inkubatora u Zadru.