ZADAR- Ravnateljica koja pleše na školskoj priredbi i dokazuje da su godine u glavi a ne u nogama, jeste Stanka Pera Martinac.

Po godinama još malo pa će u mirovinu, ali ravnateljica OŠ Petar Preradović i ove je godine imala ples iznenađenja u kojem je predvodila skupinu učenika. U ritmu aerobika i uz ushićenje onih koji su je prvi put doživjeli  ravnateljicu na pozornici završena je priredba u prepunoj dvorani HNK Zadar. Bilo je toliko dobro da su im se na pozornici pridružili i učenici iz publike u plesnoj vježbi.

Učenici Petra pokazali su svoje glazbeno, plesno i literalno umijeće ali i voditeljsko. U voditeljskom triju David Dragaš i ove je godine bio voditelje s iskustvom kojeg je stekao vodeći lani smotru svoje škole, a ove godina još i dvije županijske priredbe

 On je na manifestacije „Zadar čita  osvojio 1. mjesto za interpretativno čitanje. Mentorica mu je Jadranka Amanović.

To je jedan od uspješnih pokazatelja rada u školi na Poluotoku koja je obilježila svoj dan, ali ne i jedini.  Na međunarodnom natjecanju iz matematike plasirali su se  učenici OŠ P. Preradović: Nuša Pedišić, Luka Rako, Tija Banić, Noa Dušević te Katja Juras. Na Županijskom prvenstvu u šahu prvo mjesto osvojile  je ekipa učenica Noemi Bedić, Nuša Pedišić, Nika Ivana Medić, Petra Miloševski, Ema Vidović. Mentorica im  je Snježana Lovraković.

Zbor i klapa OŠ Petra Preradovića pod ravnanjem Višnje Klobučar, koja je bila aktivna i na današnjoj priredbi,  na Županijskoj smotri pjevačkih zborova  također su bili prvi. Uz goste i roditelje na priredbi je bio i Mile Marasović,  bivši ravnatelj OŠ Petar Preradović koja se ove godine uključila u obilježavanje jubileje pjesnika čije ime nosi škola.