Slab interes zabilježen je na novom natječaju za davanje u zakup poslovnih prostora u vlasništvu Grada Zadra. U gradskoj vijećnici danas su otvorene ponude - njih šest za svega četiri od deset oglašenih prostora. 

Ovaj put najatraktivnijima za poslovanje pokazale su se lokacije u Ulici Mihovila Klaića, od Narodnog trga prema "Četiri kantuna". Za prostor od 44 m2 na broju 4 interes su iskazale tri tvrtke među kojima je i Decathlon, poznata trgovina sportskom opremom koja je prošle godine na puno većoj kvadraturi u Ulici Bleiburških žrtava otvorila svoju prvu poslovnicu u Zadru. Francuski lanac na natječaj Grada dostavio je ponudu od 31,5 €/m2, ali nadmašile su je dvije zadarske tvrtke - Forum (34 €/m2) te Lotos s najvišom ponudom u iznosu od 36,69 €/m2. U susjedni poslovni prostor, ako se sva dokumentacija pokaže ispravnom, uselit će zagrebački Intex s ponudom od 35 €/m2, dok će ranije spomenuti Forum ipak dobiti prostor, ali onaj u Varoškoj 6 koji će kao jedini ponuditelj unajmljivati po cijeni od 23 €/m2. 

Za prostor u Ulici Borelli, kao i prošli put, jedina se javila nedavno osnovana Agave grupa. Posljednji put s navedenom tvrtkom nije sklopljen ugovor po cijeni od 14,4 €/m2 jer vlasnik nije ispunio formalne uvjete (BON 2). Ovaj put upotpunio je dokumentaciju, ali i prošao s nižom mjesečnom najamninom u iznosu od 10,04 €/m2.

Sljedeći tjedan, nakon provjere dokumentacije, bit će potpisani ugovori s novim zakupcima. Bez interesa su ostali poslovni prostori na adresama: bana Josipa Jelačića 12a i 14b, Obala kneza Branimira 4 i 16, braće Vranjanina 11, Ivana Mažuranića 4 te Kovačka 2.