Zadarski mjesni odbor Maslina uskoro neće dobiti samo uređenu prometnicu, u sklopu rekonstrukcije Puta Nina i Benka Benkovića, već i pravu malu gradsku tržnicu. Kako nas je izvijestio predsjednik MO Maslina Mate Zorica, počeli su radovi na uređenju prostora nasuprot Street baru, na kojem će niknuti pijaca s moderno uređenim štandovima, ali i svim potrebnim sanitarnim preduvjetima kako bi ona mogla kvalitetno funkcionirati. U okviru tržnice u prvoj fazi izgradit će se i dječje igralište, a predviđen je i ugostiteljski objekt, kako bi i odrasli mogli uživati dok im se djeca igraju.

Radovi vrijedni 500.000 kuna plus PDV, a izvodi ih tvrtka Stipčević d.o.o. Predsjednik Mjesnog odbora Mate Zorica zahvaljuje žiteljima ove četvrti koji su imali strpljenja da počne realizacija projekta, kao i prethodnom i sadašnjem gradonačelniku Božidaru Kalmeti i Branki Dukiću, koji su se založili za projekt.

- Na tržnicu će se prebaciti sadašnjih sedam zakupaca, no bit će dovoljno mjesta i za druge proizvođače hrane. U zimskim mjesecima očekujemo poslovanje desetak štandova te u ljetnim i dvostruko više. Pijaca će imati hladnjaču, štand s ribom, predviđeni su kiosk za pekarske proizvode, prodaju mesa... Vjerujem da ćemo ovom tržnicom na pravi način oplemeniti ovaj dio grada, najavljuje Zorica.

Upravljanje tržnicom preuzet će gradska tvrtka Tržnica, koja će za potrebe njenog rada zaposliti dvoje-troje djelatnika.