ZADAR- Stotinjak kvadrata zelenog pojasa na rivi za 8 dana sajma gradska uprava će iznajmiti za 21.060 kuna. Toliki  zakup, odlukom gradonačelnika Zadra, dogovoren je s tvrtkom Adria3 iz Pazina u vlasništvu slovenske državljanke, koja će u lipnju prirediti ItaliaFest, odnosno sajam talijanskih delicija. Ona je od gradske uprave za postavljanje štandova dobila 117 metara četvornih zakupa najatraktivnijeg dijela Zadra - 20 kuna po kvadratu.

Simboličan je to iznos u odnosu na svibanj prije godinu dana, kada su gotovo mjesec dana ljetovali sudionici i organizatori natjecanja u jetskiju - besplatno. No, tu nije kraj gospodarenju gradskom imovinom.

Gradonačelnik Branko Dukić potpisao je 30. ožujka odluku kojom se 334 metra četvornih  na Obali kralja Petra Krešimira IV iznajmljuje za 40 tisuća kuna za godinu dana. Nije šala, jer zakup za trampoline, vlakiće, zmajeve, napuhani dvorac i kućicu za blagajnu počeo je 1. travnja i trajat će do kraja ožujka 2019. godine. Dobila ga je Zabavica iz Zadra.