ZADAR - Vlasnici turističkog naselja Punta Skale planiraju nove investicije zbog koji se po treći put mijenja Detaljni plan uređenja tog prostora kojeg je svojedobno Falkensteiner kupio od benediktinki. 

Arhitekt Stephen Tony Brčić u ime izrađivača plana, Block projekta, danas je izložio prijedlog izmjena DPU Punta Skala u Gradskoj vijećnici, a plan će biti na usvajanju pred gradskim vijećnicima.

Novim izmjenama želi se, među ostalim, stvoriti rahlija struktura unutar turističkog naselja, naveo je namjeru izrađivača plana Matko Segarić, zamjenik pročelnika za prostorno uređenje. Najvažnija izmjena odnosi se na novu prometnicu koja će dijeliti postojeće naselje Punta Skale od buduće turističke zone na preostalom zemljištu kojeg samostan sv. Marije namjerava dati pravo građenja na 99 godina za sad američkom investicijom fondu. Ulaz u naselje ostaje isti i promet će se usmjeravati u garažu, ali će se cesta izmaknuti i ići će preko poluotok do zapadne granice s drugom turističkom zonom.

Kapacitet naselja ostaje isti - 2 500 kreveta, istaknuo je arhitekt Brčić. Umjesto poslovnog hotela koji nikad nije izgrađen, obiteljski hotel Diadora koji najbolje radi, udvostručit će svoje kapacitete na tisuću ležajeva te novim vanjskim i unutrašnjim bazenima. Pokazalo se da im koncept tog hotela najbolje se prodaje, pojasnio je vlasnik Block projekta dipl. inž. arhitekture Željko Predovan te otkrio i kako su po traženju investitora uvrstili među nove obalne sadržaje i kapelicu za vjenčanja.

Investitori žele raditi i mini golf, nove sportske sadržaje, dvoranu...

Posljednja izmjena plana bila je 2012. kada je ucrtan bazen u obalnom pojasu koji još nije izgrađen i po svemu sudeći neće biti. Smisao tih izmjena je bio omogućiti da tvrtka Falkensteiner svoj apart-hotel može etažirati a apartmane prodavati po sistemu EU-e, do čega također nije došlo. Najvažnija izmjena je bila omogućiti tvrtka P.S Immo da svoje vile može iznajmljivati kao dio turističke ponude Punta Skala, kada ih nisu uspjeli prodati.