Društvo arhitekata Zadra objavilo je rezultate interne radionice s temom oblikovanja zadarske festivalske kućice. Predmet radionice bila je fleksibilna, ekonomična, originalna, praktična, prenosiva, cjelogodišnja festivalska kućica kao poticaj za preispitivanje vizualnog identiteta kojeg Grad prezentira u svom javnom prostoru u obliku urbane opreme. Produkt radionice bit će katalog rangiranih radova s kratkim kritičkim osvrtom na pojedini rad.

Prvu nagradu u iznosu od 10.000 kuna dobio je rad autorskog tima Matija Huzjak (nositelj), Kristina Kedžo, Emil Gulan i Tome Šarić. Procijenjena vrijednost izrade jedne kućice iznosi 25.000 kn (bez PDV-a), a vrijednost Ugovora o uslugama za izradu projektno-tehničke dokumentacije 20.000 kn.

Ocjenjivački sud pohvalio je sve sudionike radionice zbog svog angažmana oko radova. Svi radovi su ocijenjeni kao kvalitetni, te im se zahvaljuje na uloženom trudu. Konačan produkt radionice biti će katalog pristiglih radova, te organizirana izložba u Kneževoj palači u Zadru. Otvorenje izložbe bit će u ponedjeljak 21. svibnja 12 sati. Izložba će biti otvorena do 28.5.2018.

Rangiranje radova izvršio je ocjenjivački sud Feđa Vukić (predsjednik), Simona Gregorović, Petar Kozina, Tomislav Letinić i Marijeta Kalanj Jelavić. Kriteriji za vrednovanje bili su funkcionalnost, originalnost/jedinstvenost te ekonomičnost.


OSTALE NAGRADE
II. nagrada u neto iznosu od 6.000,00 kuna; dodjeljuje se radu pod šifrom 09.

Autor: Rade Gregov

III. nagrada u neto iznosu od 4.000,00 kuna dodjeljuje se radu pod šifrom 17.

Autor: Ivan Kujundžić

Ostali sudionici:
IV. mjesto; dodjeljuje se radu pod šifrom 08

Autor: Ivana Mandić Bukulin

V. mjesto; dodjeljuje se radu pod šifrom 03

Autor: Tea Strika