ZADAR- Do 18. svibnja traje natječaj zadarska bolnice za izvođača radova na rekonstrukciji potkrovlja i lifta  u zgradi Ginekologije. Procjena vrijednosti radova je 2.7 milijuna kuna, bez PDV-a.
Iz Gradskog proračuna osigurano je 1. 2 milijuna kuna dok će se ostatak troškova biti financiran iz vlastitih sredstava, napisao je na naš upit zamjenik ravnatelja bolnice Edi Karuc, zaboravljajući da je još i 200 tisuća lani nepotrošenog novca iz gradska blagajne, odlukom o raspodijeli viška prihoda  bolnice usmjereno za istu namjenu.
Iznos od 200 tisuća kuna odobren je bolnici čim je gradonačelnik postao Branko Dukić, do tad pročelnik  službe za ginekologiju. Prvo što je Dukić kao kao kandidat za gradonačelnika Zadra najavio  građanima bilo je da će raditi na poboljšanju uvjeta u bolnici. Iako je bolnica županijska ustanova, u proračunu Grada Zadra je iznos od 1 200 030 kuna - donacije bolnice  zavedena resoru Odjela za socijalnu skrb i zdravstvo.

Je li gradonačelnik u sukobu interesa, kada koristi poziciju gradonačelnika da proračunski novac usmjeri na poboljšanje uvjeta Odjela ginekologije na kojem i dalje honorarno radi? To je pitanje za povjerenstvo za sprječavanje sukoba interesa.
Činjenica je da Grad Zadar imao trojicu liječnika za gradonačelnika i da su to na svoj način radili Živko Kolega kao i Zvonimir Vrančić. Štoviše na početku Vrančićevog mandata gradonačelnika izrađena je projektna dokumentacija  za obnovu Ginekologije od strane AB Foruma, koji je u bolnici za vrijeme ravnatelja Vrančića imao status „kućnih projektanata". Za aktualnog ravnatelja Željka Čuline, taj status ima Gin Company. Njihov ovlašteni inženjer Nenad Šužberić na osnovu dokumentacije arhitekta Igora Pedišića, izradio natječaj za rekonstrukciju Odjela ginekologije i opstetricije. Dok je bio šef tog odjela, Dukić je  odradio uređenje jednog krila - o trošku Bolnice.