U petak 18. svibnja u 11 sati dvorani coworking prostora COIN na adresi Put Murvice 16 održati predavanje o obvezama turističkih tvrtki pri zaštiti osobnih podataka.

Hrvatska gospodarska komora u suradnji s Agencijom za zaštitu osobnih podataka (AZOP), te Hrvatskom turističkom zajednicom i Hrvatskom obrtničkom komorom organizira predavanje radi pružanja potpore trgovačkim društvima iz turističkog sektora u procesu usklađivanja sa zahtjevima Uredbe o zaštiti osobnih podataka (GDPR).

Opća uredba o zaštiti podataka (GDPR) je obvezujuća i primjenjuje se izravno u svim državama članicama Europske unije od 25. svibnja. Njezine odredbe moraju poštovati svi subjekti koji u sklopu svojih aktivnosti obrađuju osobne podatke fizičkih osoba u Europskoj uniji te u određenim slučajevima i subjekti izvan nje.

Turističke tvrtke s područja Zadarske županije pozivaju se da svoj dolazak na predavanje potvrde putem online obrasca dostupnog na službenim web stranicama HGK najkasnije do 16. svibnja 2018. godine. Prijave će se prihvaćati redoslijedom zaprimanja, do popunjavanja kapaciteta dvorane (jedan sudionik po tvrtki/obrtu). Program je dostupan ovdje.