ZADAR - Je li propao projekt aerodroma u Stankovcima, pitanje je koje se nameće nakon što je Ministarstvo državne imovine ponovno objavilo natječaj za prodaju terena pod tim nazivom.
Na prvi natječaj, objavljen krajem siječnja, nitko se nije javio. Cijena na drugom natječaju je ostala ista: za 987.785,00 m2 početna je cijena 11.5 milijuna kuna. Još 12 milijuna kuna traži se za izvlaštenje budući da se radi o šumskom zemljištu koje je pretvoreno u građevinsko.

Načelnik općine Stankovci Željko Baradić po objavi prvog natječaja radosno je uskliknuo u pohvali Državi. Za drugi natječaj je očekivao puno povoljnije uvjete za potencijalnog investitora. Ali ministar Željko Marić, nije ni za lipu odstupio od prvog natječaja. Tko bi htio kupiti ledine bez struje i vode osim Josipa Crnčevića koji je tamo još prije nekih godina naumio graditi aerodrom. Prva mu je tvrtka, hrvatskog naziva Aerodrom Stankovci otišla u stečaj pa je Crnčević osnovao novu tvrtku engleskog naziva Airport BAT. Hoće li se "praviti Englez" kod ponovljenog natječaja ili je još zainteresiran za gradnju aerodroma Stankovci, znat će se krajem svibnja, do kada je rok prijave na natječaj Ministarstva državne imovine.