Uz Put Bokanjca ubrzo počinju novi radovi. Ovaj put riječ je o izgradnji križanja s Ulicom Jurja Križanića za koju je Grad Zadar raspisao natječaj u vrijednosti od 2 milijuna kuna bez PDV-a. Riječ je o cesti koja spaja Put Bokanjca s grobljem na Belafuži. 

- Cesta je probijena, a nabava se odnosi za prvu fazu radova koja predstavlja asfaltiranje „bijelog" puta. Radovi mogu krenuti i tijekom turističke sezone jer je riječ o prostoru u kojem oni neće predstavljati smetnju prometu i građanima, rekao nam je Darko Kasap, pročelnik Upravnog odjela za graditeljstvo i prostorno uređenje. 

Krajnji rok za dostavu ponuda zainteresiranih izođača je 29. svibnja do 11 sati. Uz ponudu, oni su dužni dostaviti i jamstvo u iznosu od 60 000 kuna. Prema uvjetima natječaja, izabrani izvođač radove mora završiti u roku od 150 radnih dana. Nakon ove faze krenut će izgradnja samog spoja s Putem Bokanjca kao druga i posljednja faza radova. U Odjelu za graditeljstvo i prostorno uređenje tu javnu nabavu kao i radove imaju u planu za kraj godine.