Na Višnjiku se jutros održava najveselija i najvažnija olimpijada na svijetu - 17. Olimpijski festival dječjih vrtića Zadarske županije. Na olimpijadi nastupa 600 djece u pratnji 72 odgojiteljice.

Manifestacija se održava pod geslom „I ja ću biti olimpijac", u organizaciji Športskih zajednica Zadarske županije i Grada Zadra. Cilj je promocija olimpizma, odgajanje djece putem športa i poticanje harmoničnog razvoja intelektualnih, psihičkih i tjelesnih sposobnosti djeteta. Natjecanja se održavaju u atletici (trčanje na 50 metara, štafeta 4 x 25 metara, bacanje loptice udalj i skok udalj) i malom nogometu.

- Želimo svoj djeci omogućiti zdrav razvoj i odrastanje uz sport i rekreaciju. Igrajte se i veselite, lijepo je pobijediti ali najvažnije je sudjelovati, rekao je zamjenik gradonačelnika Ante Babić te proglasio olimpijadu otvorenom. Olimpijski plamen upalili su prošlogodišnji pobjednici - polaznici vrtića Bili brig.

Nastupilo je 14 ekipa iz ukupno 16 vrtića. Iz Dječjeg vrtića Radost pristigli su Bili brig, Višnjik,. Grigor Vitez, Voštarnica i Vruljica, a iz DV Sunce Ciciban, Jazine, Maslačak i Smiljevac. Uz ova dva velika gradska vrtića sudjelovali su Bubamara iz Benkovca, Biograd, Frizbi (dječji vrtići Žuto pače, Zvijezdice i Bambi), Maruškice iz Škabrnje, Sniježići iz DV Maslačak te Školjkica.