ZADAR - Po natječaju za 10 specijalizacija koje je raspisala zadarska bolnica, donesena je odluka o izboru šestero specijalizanata s kojima će se nakon žalbenog roka potpisati ugovor.

Svi oni su sa zadarskog područja. U odabiru specijalizanata presudni su bili bodovi od razgovora s Povjerenstvom koji su donijeli primat u poretku uz bodove koje su kandidati donijeli s fakulteta i dosadašnjeg radnog iskustva.   

Među izabranima dvojica su liječnika. Jedan od njih dr. Frane Markulić dobio je specijalizaciju za ginekologiju i opstetriciju u konkurenciji s još tri liječnice koje su se odazvale razgovoru s komisijom. Najveću konkurenciju imao je dobitnik specijalizacije iz dermatologije i venorologije Lovre Pedić, dr.med. Za tu se specijalizaciju prijavilo 11 kandidata, a na razgovor je izašlo njih petero. 

Specijalizaciju iz anesteziologije, reanimatologije i intenzivne medicine dobila je zadarska liječnica Adriana Milkovska. Ivana Radovčić Gauta, dr.med iz Zadra izabrana je za specijalizaciju iz onkologije i radioterapije. Petra Sjauš iz Starigrada bila je jedina kandidatkinja za specijalizaciju koju je dobila iz Transfuzijske medicine. Protukandidat se nije odazvao pozivu komisije. Za specijalizaciju iz fizikalne medicine i rehabilitacije izabrana je Katarina Jordan, dr.med. iz Ljubča.

Ravnatelj Bolnice dr. Željko Čulina, inače specijalist pulmologije, morao je donijeti odluku o poništenju natječaja za 8 specijalizacija, od čega je pet iz Hitne medicine za koju se još jednom nitko nije javio. Niti jedan od dva kandidata za pulmologiju nije se odazvao razgovoru s Povjerenstvom te je poništen taj ponovljeni natječaj kao i za specijalizaciju iz nefrologije za koju se prijavio samo jedan kandidat. U zadarskoj bolnici ne mogu doći niti do kandidata za specijalizaciju iz patologije i citologije s akreditacijom iz citologije. Za 10 specijalizacija na posljednjem natječaju Opće bolnice zaprimljene su 33 prijave od strane 24 kandidata.