Na Trgovačkom sudu u Zadru jučer je održano ročište radi očitovanja o prijedlogu za otvaranje stečajnog postupka i rasprave o pretpostavkama za otvaranje stečajnog postupka. Sutkinja Ardena Bajlo upoznala je prisutne sa sadržajem prijedloga za otvaranje stečaja, nakon čega je direktorica Elvira Sterle pojasnila stanje u društvu.

Sterle je navela kako Vigens posluje i da ima 20 zaposlenika. Što se tiče imovine, ima nekretnina i pokretnina ukupne vrijednosti oko 92 milijuna kuna te potraživanja od oko 4,5 milijuna kuna. Zna da je žiro račun u blokadi za iznos oko 17,5 milijuna kuna.

- Društvo se nalazi u procesu dokapitalizacije, što je poznato i vjerovniku Zagrebačkoj banci. Taj proces će potrajati oko 60 dana te molim odgodu odluke o otvaranju stečaja unutar tog roka, rekla je Sterle.

Sutkinja Bajlo udovoljila je zamolbi te odgodila zakazano ročište, a sljedeće će biti određeno u roku od 60 dana, ukoliko se u međuvremenu sudu ne dostavi dokaz o tome da su otklonjeni uvjeti za otvaranje stečajnog postupka.