Za glazbu obično kažu da oplemenjuje duh, no slučaj koji se dogodio u jednom poznatom zadarskom klubu 1. listopada prošle godine pokazuje da previše konzumacije nota može i loše završiti. Nakon završetka koncerta, u više ne tako ni sitnim noćnim satima (5,20 ujutro), 43-godišnji, dosad osuđivani Zadranin V. I., odlučio je iz nekog razloga pićem politi djevojku A. R., koja je stajala uz šank. Kada mu je djevojka rekla da malo pripazi i ne zalijeva je pićem, umjesto izrazom "oprosti" počastio ju je još jednim, izlivši joj ga preko glave.

Ne znajući da je ovaj Zadranin poznat po borilačkim vještinama, ponovno ga je upitala zašto je to napravio, na što ju je on prvo rukama uhvatio za vrat, zatim počupao za kosu i vukao prema podu govoreći: „Tko si ti, ja sam u Zadru netko i nešto".

Sve to vidjele su i njezine tri prijateljice koje su u klub došle proslaviti njezin rođendan, a sve to vidjeli su zaštitari, koji su reagirali tako da su A. R. izbacili iz noćnog kluba. Prijateljice su zajedno s njome izašle i pozvale policiju, koja je muškarca izvela iz kluba. Djevojku je pregledao liječnik, utvrdivši iščašenje i nategnuće zglobova i ligamenata u području vrata.

Sutkinja Prekršajnog suda u Zadru proglasila je V. I. krivim za narušavanje javnog reda i mira na naročito drzak i nepristojan način, te mu izrekla kaznu od 1.144 kune (protuvrijednost od 300 DEM).