Hrvatska radiotelevizija (HRT) raspisala je javne natječaje za glavne urednike i za urednike radijskih i televizijskih programa na Hrvatskoj radioteleviziji na mandat od pet godina. Zainteresirani se kandidati mogu prijaviti na natječaj za glavnoga urednika Prvoga programa Hrvatske televizije (HRT - HTV 1), Drugoga programa Hrvatske televizije (HRT - HTV 2), Trećega programa Hrvatske televizije (HRT - HTV 3), Četvrtoga programa Hrvatske televizije (HRT - HTV 4) i međunarodnoga televizijskoga programa, zatim za glavnoga urednika programa Hrvatskoga radija (HRT - HR) te za glavnoga urednika portala i nelinearnih medijskih usluga.

Kandidati se mogu prijaviti i za radno mjesto urednika pojedinih televizijskih i radijskih programa, te urednike HRT-ovih lokalnih radiopostaja među kojima je i HRT - Radio Zadar. Funkciju glavnog urednika zadarskog centra kao vršitelj dužnosti od 2016. godine obnaša Ante Kolanović.

Rok je za prijavu osam dana od dana objave natječaja u Narodnim novinama, a svi kandidati moraju imati završen sveučilišni diplomski studij ili s njim izjednačen studij, najmanje pet godina radnoga iskustva na uredničkim poslovima te poznavati barem jedan svjetski jezik.

Kandidati moraju biti hrvatski državljani te poznavati tehnologiju proizvodnje, pružanja i prijenosa audio i audiovizualnih medijskih usluga, multimedijskih sadržaja i usluga elektroničkih publikacija, a ne smiju biti državni dužnosnici ni uživati imunitet ni na kojoj osnovi.