Općinsko državno odvjetništvo u Zadru danas je podiglo optužnicu protiv 19-godišnjaka zbog počinjenja kaznenog djela protiv sigurnosti prometa izazivanjem prometne nesreće u kojoj je život za Novu godinu izgubila 36-godišnjakinja. 

Mladića se tereti da je 1. siječnja oko 06,52 sati u Biogradu na Moru, upravljao osobnim automobilom iako svjestan da ne smije upravljati vozilom na cesti ako u organizmu ima alkohola, te ako je u tolikoj mjeri umoran i u takvom psihofizičkom stanju da je nesposoban za sigurno upravljanje vozilom budući da može ugroziti druge sudionike u prometu. Prema optužnici, on je pristajući na opisano, vozio brzinom od 102 km/h na cesti na kojoj je brzina ograničena na 50 km/h, s koncentracijom alkohola u krvi od najmanje 1,22 g/kg i to nakon neprospavane noći, zbog čega su njegove vozačke sposobnosti bile razmjerne utjecaju alkohola u koncentraciji od 2 g/kg te je bio apsolutno nesposoban za sigurno upravljanje vozilom. 

Upravo je zbog alkoholiziranosti, umora i neprilagođene i prebrze vožnje započeo s pretjecanjem osobnog automobila kojim je u istom pravcu, pravilno vozeći se sredinom svoje prometne trake, upravljala vozačica P. M. Prilikom pretjecanja 19-godišnjak je prednjim dijelom automobila udario u zadnji dio automobila kojim je upravljala 36-godišnjakinja. Automobil je od siline udarca izletio izvan kolnika i udario u drvo čempresa. Vozačica je zadobila osobito teške tjelesne ozljede od kojih je neposredno nakon nesreće preminula u Općoj bolnici Zadar.

Budući da je Županijski sud u Zadru tijekom istrage odbio prijedlog Općinskog državnog odvjetništva za određivanje istražnog zatvora protiv okrivljenika, u optužnici je predloženo Općinskom sudu u Zadru (Vijeće za mladež) određivanje mjere opreza privremenog oduzimanja dozvole za upravljanje vozilima B kategorije.