ZADAR- Iz gradske uprave potencirali su radove proljetno - ljetnog osvježenje drvenarije na javnoj površini.

Na rivi se boje prilično zapuštene klupe i konačno drvene klavijature Morskih orgulja. Pohvalu upućujemo pročelniku za komunalne poslove Robertinu Dujeli koji je bio od riječi kada je najavio kako će se i taj dio vrijedne gradske imovine „opiturati" . Bilo je krajnje vrijeme jer su more i sunce isušili i izgrizli to drvo - uvezeno iz Argentine za koje je, to nikad nećemo zaboraviti, autor Morskih orgulja izjavio kako je egzotično drvo  otporno na sve klimatske utjecaje. Naravno da je drvo - drvo i da ga treba „hraniti" bojom koja ga održava na životu. Drvena klavijatura, na žalost, nije jedini zapušteni dio skupog javnog prostora kojeg posjećuje na tisuće ljudi. Osim redovnog održavanja čistoće i zelene površine, kameni dijelovi rubnika oko kružnog toka uz Pozdrav suncu totalno su uništeni kao što su podni elementi bez pokrova postali rupe za smeće.
Danas se "pitura" i ograda mosta koji se tijekom zime par puta sanirao jer su popucale i dizale se ploče na pješačkoj stazi.

Uređen je prolaz sv. Roka, otvor u bedemima na koji se ulazi u pijacu.
Temeljita obnova tih kao i Novih vrata bit će moguća tek da se uzduž cijelog Muraja postavi nova hidroizolacija u sklopu EU projekta obnove tog dijela bedema, napominje pročelnik za gospodarenje gradskom imovinom Tomislav korona. On je naišao na napad oporbenog vijećnika Antuna Novoselovića nakon što je izbila vlaga nakon unutrašnjeg bojenja Novih vrata.