U povodu 140. obljetnice osnivanja Crvenog križa u Zadru, prvog takvog društva na tlu Hrvatske, gradonačelnik Branko Dukić sa suradnicima primio je u Maloj vijećnici delegaciju Gradskog društva Crvenog križa Zadar. 

Oni u ovom tjednu, Tjednu Crvenog križa obilježavaju 140. godina djelovanja večerašnjim mimohodom s bakljama po Poluotoku. Također, u ovoj godini obilježavaju i 65 godina organiziranog davanja krvi te 25 godina punopravnog članstva Hrvatske u međunarodnoj organizaciji Crvenog križa.

Gradonačelniku su predstavili svoj program rada koji obuhvaća brojne aktivnosti, od humanitarne pomoći potrebitima, službe traženja nestalih osoba, programa pomoći u elementarnim nepogodama i katastrofama, tečajeve spašavanja na moru, dobrovoljno davalaštvo krvi, pomoć u migrantskim krizama i slično.

Gradonačelnik Branko Dukić istaknuo je izvrsnu suradnju Grada i Gradskog društva Crvenog križa te najavio i daljnju potporu svim njihovim aktivnostima, zahvalivši pritom brojnim volonterima na trudu i požrtvovnosti.