Pobjednici 20. Međunarodnih Dana masline, koji su se prošlog vikenda održavali u Zadru, su Ante Vulin iz Pakoštana u kategoriji otvorenih ulja i Ratko Erlić iz Banjola kod Medulina u Istri, pobjednik u kategoriji pakovina, javlja Zadarski list.

"Znam da imam kvalitetno ulje, nadao se dobrom rezultatu jesam, ali šampionsku titulu nisam očekivao. Iznenadila me i počastila" rekao je Ante Vulin neposredno nakon što je iz ruku županijskog pročelnika Danijela Segarića u subotu navečer u prostoru JK Uskok na Vitrenjaku, preuzeo plaketu, zlatnu medalju i veliki šampionski pehar.

Uz njega pehar je dobila i uljara u kojoj je Vulinovo šampionsko ulje prerađeno, a to je Uljara Nadin, vlasnika Željka Vrsaljka.

U kategoriji pakovina, ulja koja su na tržištu, od 95 koliko ih je bilo u konkurenciji, kao nabolje ocijenjeno je ulje Ratka Erlića iz istarskih Banjola u općini Medulin.

- Prodamo sve, a neke godine i fali, govori naše gore list, Istranin Ratko Erlić koji za litru svog ulja postiže cijenu od 150 kuna.

Uz njega peharom se okitila i uljara Nono Bruno iz Banjola koja je preradila Erlićevo šampionsko ulje. Nagrađena je i najbolja maslinarska udruga - Ulika iz Medulina.