U Javnoj vatrogasnoj postrojbi Zadar obilježen je dan sv. Florijana, zaštitnika vatrogasaca. Tom prigodom uručene su zahvalnice onima koji su svojom suradnjom doprinijeli radu JVP Zadar.

Župan Božidar Longin pohvalio je aktivnosti javnih vatrogasnih postrojbi i dobrovoljnih vatrogasnih društava. Podsjetio je da su Zadarsku županiju, u posljednjih godinu dana, pogodile brojne elementarne nepogode (požari, suše, poplava...) te da su, u svakoj od njih, vatrogasci dali veliki doprinos u sprječavanju još težih posljedica i kasnijem saniranju šteta.

- Vi ste uistinu naš ponos, jer vatrogasac nije zanimanje već poziv. Odabirom svog posla, vi ste pokazali da imate hrabra srca, jer iz godine u godinu nesebično služite našim stanovnicima, čuvajući prirodu, kućanstva i ljudske živote. Sve ste to potvrdili i posljednjih mjeseci tijekom brojnih elemetarnih nepogoda pokazavši odvažnost, hrabrost i znanje - rekao je Longin.

Nakon kratke svečanosti, zadarski su vatrogasci održali pokaznu vježbu tijekom koje su demonstrirali svoje vještine u situacijama gašenja požara i tehničkih intervencija kao i brojnih preventivnih aktivnosti.

Dan uoči proslave postrojbu je posjetio gradonačelnik Branko Dukić. Izrazio je veliko zadovoljstvo njihovim radom i organiziranošću, pohvalio izrazito važan i kvalitetan ljudski faktoru tom poslu, ali i najavio idaljnja ulaganja Grada u opremu koja je vatrogascima neophodna.

- Dokazali ste svoju kvalitetu i izvrsnu organizcaiju kojom ste me oduševili tijekom prošle godine, kada ste besprijekorno funkcionirali najprije tijekom katastrofalnih ljetnih požara na našem području, a poslije toga i u poplavi koja je pogodila Zadar u rujnu. Tada smo svi zajedno neprekidno boravili ovdje u vašoj postaji i koordinirali rad na terenu, i moram reći da ste sve besprijekorno odradili. Grad će vas i dalje pratiti potrebnim ulaganjima u opremu. Želim vam sretan dan vašeg zaštitnika, rekao je gradonačelnik Dukić.

Jedan od vatrogasaca iz zadarske postrojbe, Marin Radas dobio je nagradu za najvatrogasca Hrvatske, što je još jedno priznanje i njemu i radu cjelokupne JVP Zadar.
Zapovjednik JVP Željko Šoša uručio je gradonačelniku zahvalnicu za potporu radu ove postrojbe.