Da ponekad pri susretu s organima reda stradaju i nevini poznata je stvar, a dokaz za to pružio je i srndać koji je živio na području Bokanjca i Crnoga. On je prije dvije godine poželio iz lovišta Blacki gaj, kojim gospodari Lovačko društvo Dijana, otići u bolji život kojem je prepreka bila Jadranska magistrala. Srndaćeve snove ugasio je viši policijski narednik PU zadarske M. M. (44) iz Crnog, koji je na njega naletio službenom Octavijom, a zna se da tada spasa za prijestupnike nema.

Kako proizilazi iz presude Općinskog suda u Zadru, on je vozio državnom cestom DC-8, te na području lovne jedinice „Blacki gaj" kojom gospodari LD Diana, udario u srndaća koji je istrčao na kolnik. Na mjestu događaja Prometna policija obavila je očevid i utvrdila nastalu štetu, a lovočuvar i predsjednik LD Diana preuzeli su brigu o ozlijeđenom srndaću.

Budući da Diana gospodari lovištem iz kojeg je divlja životinja izletjela na cestu i uzrokovala štetu, ova je udruge odgovorna za nastalu štetu u visinu od 15,5 tisuća kuna. Lovci su se pokušali obraniti tvrdnjom kako srndać ne prebiva na području te lovne jedinice niti kao stalna životinjska vrsta, a niti kao migracijska životinjska vrsta, pa ne predstavlja lovno-gospodarsku osnovu za zajedničko otvoreno lovište, čime bi oni bili odgovorni za nastalu štetu.

Sud nije prihvatio takvu obranu te je LD Diana naložio da isplati MUP-u troškove popravka. Što je bilo sa srndaćem - nije poznato.