Ministar zdravstva Milan Kujundžić stigao je danas u Zadar kako bi obišao Polikliniku u kojoj je prije 10 dana u sklopu svečane sjednice Županijske skupštine izvršena i primopredaja radova na sanaciji od poplave. Župan Božidar Longin dočekao je danas, naglasio je, svog dragog prijatelja. 

- Nakon 30 godina zgrada Poliklinike napokon je gotova i u fazi useljenja. Zahvaljujući potpori ministra, mi se danas nalazimo u ovakvoj zgradi, naglasio je Login prisjećajući se stanja u rujnu kad je zgrada bila poplavljena. 

Ministar Kujundžić prvo se ispričao novinarima na kašnjenju. Jedan od rijetkih predstavnika Vlade kojeg smo imali priliku vidjeti za volanom, odnosno bez službenog vozača, naglasio je "kako je kao loš vozač ušao u centar grada gdje su radovi, a onda se teško izvukao." Istaknuo je kako je često u razgovoru sa županom i ravnateljem zadarske bolnice dr. Željkom Čulinom. Tako je u posljednjem razgovoru saznao da je napokon stigao kraj obnove. 

- Svaki grad ima svoje snove, a zdravstveni san Zadra je Poliklinika i drago mi je da je taj san konačno dosanjan. Svi smo bili tužni u rujnu kad smo vidjeli kako na sve strane pliva u vodi. Danas sam došao vidjeti kako teče useljenje i treba li još s nečim pomoći, istaknuo je Kujundžić. 

Kad će posjet ministra predstavljati i konačno otvorenje zgrade na Relji, odgovorio je dr. Čulina. 

- Pripremili smo dokumentaciju koju ćemo poslati Ministarstvu, a ono će zatim poslati komisiju za pregled zgrade kako bi dobili dozvolu za rad. Čim dobijemo dozvolu, mi možemo početi s radom. To će biti vrlo brzo, kroz mjesec dana, proučio je Čulina. 

Prvi će u Polikliniku preseliti Odjeli za onkologiju, hematologiju, neurologiju, fizikalnu te nuklearnu medicinu. Što se tiče aparature i namještaja, te su prostorije u potpunosti opremljene, dok je za druge prostore u tijeku postupak za opremanje, dodao je ravnatelj zadarske bolnice.