ZADAR - Danas nismo uspjeli dobiti direktora TZ Grada Zadra Antu Radosa da nam kaže hoće li ili neće biti Zadar classic open air festivala.

Na natječaj za sufinanciranje manifestacija nije prošao taj jedinstveni ulični festival kojega je 2013. utemeljio Lions klub Zadar kao dio svoje akcije "Trebamo i želimo koncertnu dvoranu u Kneževoj palači.

Cilj je bio upozoravati na potrebe građana za obnovom koncertne dvorane i promovirati mlade zadarske glazbenike. Prvih su godina u financiranju sudjelovali Grad Zadar i TZ Grada. Posljednje dvije god samo TZ koja se lani pojavila i kao partner Lions klubu koji je obavljao sve organizacijske poslove za koncerte. Radi se od 12 do 14 koncerata svakog ljeta.

Nastupali su mnogi zadarski glazbenici, neki od početka. Na koncertima su se prikupljali dobrovoljni prilozi za koncertnu dvoranu. Novcima tako skupljenim i iz drugih brojnih akcija Lions cluba, lani je zajedno s Gradom kupljen klavir za koncertnu.

Prve četiri godine se skupljalo za koncertnu a lani za pomoć nekom od mladih zadarskih glazbenika. Festival je postao prepoznatljiv među Zadranima a koncerti su privlačili i brojne turiste. Kao neprofitna humanitarna udruga Lions club takav festival ne može raditi bez financijske pomoći.

Stoga je šteta da ovoga ljeta neće biti festivala ZCOA koji je davao poseban šarm i živost gradskim trgovima, posebno Trgu Petra Zoranića na kojemu su se održavali svi koncerti prve 4 godine.

Iz Lions cluba Zadar su zahvalili svima koji su pomogli festival i dočekali kompletnu obnovu Kneževe palače i njene koncertne dvorane. Nadaju se zadarski Lionsi kako će TZ Grada Zadra nastaviti priređivati koncerte takvog tipa s nastupima mladih zadarskih glazbenika. U Uredu TZ Grada o tome nisu imali saznanja bez direktora kojeg nije bilo jutros na poslu a nije nam se javljao ni na službeni mobitel.